Jucarii Pinata

Pinata este un joc traditional in petrecerile din America de Sud, Centrala si de Nord, datand de cateva secole. Acum Pinata este populara in intreaga lume in orice ocazie.

In imaginile de mai jos se pot vedea cateva modele de jucarii pinata confectionate manual aici in Romania. Jucarii Pinata sunt umplute cu jucarii, dulciuri, baloane si confetti. Pretul este 250-300 RON, in functie de marime si model. Jucarii Pinata se comanda cu 1-2 saptamani inainte de petrecere si sunt livrate gratuit in Bucuresti si Ilfov. Daca sunteti interesat si doriti sa adaugati acest element – surpriza la orice petrecere, va rog contactati-ma!

 

bird pinata small filechest small file barbie basketballpinataprincess round castle pinata small file  deathstarpinata IMG_1980 IMG_1924 IMG_5257 lightningreklama pinkchest  rocketpinata spidermanpinata

 

Sunt doua tipuri de jocuri pinata: pinata clasica si pinata cu sfori.

Pinata clasica
Regulile sunt simple: O pinata plina cu mici delicii – bomboane, ciocolata, jucarii mici, fructe – este suspendata de un pom (poate fi si doar o franghie tinuta de doi adulti). Gazda deseneaza un cerc cu diametrul de 5 metri in jurul pinatei, inauntrul caruia jucatorii nu pot sta decat daca este randul lor (altfel risca sa fie loviti in cap). Toti participantii vor forma un sir, cu cei mai mici jucatori la inceput. Dupa ce este legat la ochi, fiecare jucator are trei sanse de a lovi pinata cu un bat. Cand in cele din urma pinata se sparge, surprizele din interiorul ei se imprastie pe jos, ceea ce duce inevitabil la un haos plin de veselie. Dat fiind faptul ca deseori in acest joc copiii cei mai mici nu prea reusesc sa stranga ceva in harababura ce rezulta, o idee buna ar fi sa puneti deoparte cateva bomboane si alte surprize in prealabil pentru a va asigura ca acest joc va fi un succes pentru toti participantii.

Pinata cu sfori
Multi parinti prefera varianta trasa a acestui joc pentru copiii mai mici sau pentru o petrecere organizata in casa.Pinata cu sfori este practic la fel ca cea obisnuita, cu mici exceptii. In primul rând, aceasta are o trapa secreta. In al doilea rand, are intre 20 si 30 de snururi sau sfori care atarna in partea de jos. Dar un singur snur “castigator” este prins de trapa care se deschide cand acesta este tras – moment in care toate bunatatile din ea se imprastie pe jos. Toate celelalte snururi sunt prinse usor de pinata si se desprind atunci cand sunt trase. Pinata cu sfori nu se distruge in final si poate fi pastrata ca amintire de la petrecere.